Сакай призна, че е нарушил правилата срещу Багата!

Хванах се за оградата, но това не бе решаващо за крайната ми победа, заяви бразилецът

Аугусто Сакай, съперникът на Благой Иванов – Багата, си призна, че е нарушил правилата в битката им, но бразилецът бе категоричен, че това не е било решаващо за крайния изход. Съдиите присъдиха победата на боеца от Коритиба с неединодушно решение – 27-30, 29-28, 29-28.

В третия рунд на равностойния двубой Багата бе напът майсторски да осъществи втория си тейкдаун, но Сакай се задържа за оградата и се опази от поваляне, което е нарушение на правилника и дори заслужава отнемане на една точка. Такова наказание щеше да наклони везните в полза на българина при съдийското решение, но реферът в октагона Джейсън Хързог само устно направи забележка на Сакай.

„Хванах се за оградата без да искам, беше инстинктивно и никога не бих направил съзнателно такова нещо. Но това нямаше значение, защото аз спечелих. Винаги искам да нокаутирам опонентите си, но знаех, че той е много корав и трябваше да покажа уважение. Според мен е лудост, че единият съдия оцени двубоя 30-27 за него“, коментира бразилецът, който постигна четвърта поредна победа в UFC.

Подобни статии

Top