Сакскобурготски за расисткия скандал във футбола: Винаги е грозна лошата реклама за България (ВИДЕО)

Според бившия премиер скандалът няма нищо общо с футбола

„Винаги е грозно, лошата реклама, която се прави на България. Това са изключения, няколко души и веднага излизат на първа страница и по телевизията. Грозно е и с подобни намеци се правят тъкмо за България, защото мисля, че знаете, сме дали немалко уроци по това как да си съжителстваме в миналото“ . Това каза в отговор на журналистически въпрос бившият премиер Симеон Сакскобургготски по повод расисткият скандал, който се разгоря след мача България – Англия.

По думите му скандалът няма нищо общо с футбола, а не бива и самият спорт да се осквернява с подобни прояви. „Не съм от конспиративните хора“, категоричен беше Сакскобурготски, попитан от журналистите дали има помощ отвън, по отношение на изфабрикуването на скандала. Той добави, че по-скоро се е търсело сензация. „Да се надяваме, че ще се забрави и утре ще излезе друга, по-голяма новина“.

„Българският народ не е такъв!„, добави Симеон Сакскобургготски.

Брекзит бил колосална грешка

Той нарече колосална грешка напускането на Евросъюза от Великобритания. По думите му за Брекзит, както и за Северна Македония и Албания, все още не е казана последната дума.

Симеон ІІ посочи, че няма друг полезен ход за Европа, освен да си остане обединена и най-вече да се консолидира. Според него ако всяка една страна играе отделно на световната сцена, няма никакъв шанс и просто се заличава.

Сакскобургготски призова да се гледа по-оптимистично на случващото се и Брекзит. Той припомни, че обединена Европа се гради вече 60 години и изрази надежда разумът и прагматизмът да надделеят по отношение на целостта на ЕС.

„Аз не знам на какво ще се опрат по-нататък“, допълни той и посочи, че британските граждани ще имат огромни затруднения, излизайки в чужбина и особено в останалите европейски страни.

Подобни статии

Top