Само 6 нови случаи на COVID-19 у нас, няма починали

Един от новите заразени с коронавирус е в Пазарджик

„Започвам днешния брифинг с оптимистични новини. За вчерашния ден нямаме новозаразени деца до 18 години, няма новорегистрирани случаи сред медицинския персонал, няма и починали у нас от COVID-19“, заяви тази сутрин главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

На база 346 направени проби през последното денонощие са установени 6 нови случаи на коронавирусна инфекция. От тях 4 са в София и по 1 в Благоевград и Пазарджик. От тях трима са настанени в болница.

Доц. Кунчев пожела успех на зрелостниците, които се явяват на матурите и допълни, че училищата са осигурили безопасно и успешно протичане на зрелостните изпити.

Продължава да има висок брой случаи, както сред новозаразените, така и сред починалите. На първите места отново са САЩ, Бразилия и Русия, както и Великобритания.

В САЩ новозаразените са 20 350, като 638 са починали, в Бразилия новите случаи са  16 409, а починалите са 480. 9 268 души са се заразили в Русия, като там са починали 138 души, 113 пък са починалите във Великобритания за последното денонощие.

В Южна Америка епидемията продължава да се разраства, посочи доц. Кунчев. Освен Бразилия, високи стойности на новозаразени се отчитат в Перу и Чили.

На Балканите отново най-много случаи на новозаразени има в Турция – 839, с 25 починали, следва Румъния със 124 нови случаи и  7 починали, в Сърбия броят на заразение са 31 и 1 е починал. Висок брой новозаразени отчитат в Северна Македония – 62-ма, като двама са починалите. 16 са новозаразените в Босна и Херцеговина и двама в Гърция.

Подобни статии

Top