Само четирима заразени с COVID-19 за седем дни в Пловдив, общо са 83.

Дани Каназирева

Няма болни на интензивно лечение под тепетата

Само четирима са заразените с коронавирусна инфекция в Пловдив през последната седмица, съобщи днес областният управител Дани Каназирева по време на онлайн брифинг, след проведеното заседание на Медицинския щаб към областната администрация. Броят на заразените от началото на извънредното положение досега за Пловдивска област е 83. От тях в града под тепетата заразените са общо 39, в община „Родопи“ – 31, в Стамболийски – 5, в Карлово, Кричим и Хисаря – по два случая, в Перущица и Калояново – по един случай.

Оздравели са 36 души, а на домашно лечение са 32-ма заразени. 16 от заразените са в болница, като няма болни, поставени на интензивно лечение към днешна дата, подчерта Каназирева. Тя уточни, че 7 от хоспитализираните са в УМБАЛ „Св. Георги“, двама са в УМБАЛ „Каспела“, шестима са в УМБАЛ „Пълмед“ и един – в болница „Св. Каридад“.

По думите й 13 са заразените медици от началото на пандемията в Пловдив. От тях 11 са излекувани напълно.

2 825 души са поставени под карантина към днешна дата.

За последните седем дни – от 5 до 11 май са взети 656 проби, като само за вчера те са 175. От тях 4 са положителни – в Перущица, Стамболийски и две от Пловдив.

В Перущица е заразена 60-годишна жена, която е  в родствена връзка с човек от Брестовица и от самото начало е установена като контактна. Тя е настанена в УМБАЛ „Каспела“. От Община Стамболийски е заразена 32-годишна жена, която е оставена на домашно лечение. Болен е бил баща й и тя е пожелала също да се изследва, като пробата се оказала положителна. Същата е ситуацията и за 70-годишна жена, която също е пожелала сама да се изследва. Тя е на лечение в УМБАЛ „Пълмед“, в момента тече проучването за контактните й лица.

1 2

Подобни статии

Top