Само две сватби на 02.02.2022 г. в Пловдив, бум на двойките пожелали ритуал за 22 февруари - DC news

Само две сватби на 02.02.2022 г. в Пловдив, бум на двойките пожелали ритуал за 22 февруари

Традиционно има и много желаещи да се свържат с брачен съюз в Деня на влюбените

Само два граждански брака са сключени днес в Пловдив на първата огледална дата за този месец – 02.02.2022 г. Въпреки многото двойки при изписването на датата, чисто нумерологично днешният 2 февруари не е бил привлекателен за мераклиите да се оженят на специалната кармична дата.

Едната от двойките е вдигнала сватба в Централния дом на младоженците, а другите двама влюбени са подписали в ритуалната зала в „Тракия“.

За разлика от днес, на 22 февруари, когато датата е напълно огледална, има бум на желаещите да се врекат във вечна вярност, съобщиха за DCNEWS от общинското предприятие „Радостни обреди“. 22 са двойките, които искат съвместният им живот да започне на тази дата, защото тя е много специална за тях, а записванията започнали от миналата година. На всичкото отгоре 22 февруари се пада и във втория ден на седмицата – вторник.

До момента всички възможни часове за ритуали са запълнени и в Централния дом на младоженците, където заявките са за 11 ритуала, така и за залата в „Тракия“, където подписите си под звуците на Менделсон ще положат 10 двойки. Има заявен и един изнесен ритуал.

„Вече започнахме да записваме и допълнителни двойки – точно днес имаше мераклии, които много държат бракът им да бъде сключен на огледалната дата“, обясниха служителите от „Радостни обреди“. Оттам очакват още желаещи.

Традиционно има доста сериозен наплив и за сватби в Деня на влюбените 14 февруари, който тази година е в понеделник. Това обаче не спира влюбените и за този ден вече са дали своята заявка 6 двойки, но се очаква да има още. Според служителите в „Радостни обреди“ напоследък е практика в зимните месеци хората да предпочитат делничните дни, за да подпишат. Това станало традиция в пандемичния период, тъй като големи тържества няма как да се правят заради противоепидемичните мерки и ограниченията за струпване на много хора в закрити помещения.

Подобни статии

Top