Само за седмица 128 души са регистрирани с COVID-19 в Асеновград - DC news

Само за седмица 128 души са регистрирани с COVID-19 в Асеновград

Данни за коронавируса в Асеновград към 15-ти октомври

В днешния следобед в община Асеновград се проведе заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и борба с коронавируса. Срещата бе водена от кмета на града и председател на щаба доктор Христо Грудев.

За огромно съжаление, броят на заболелите от COVID-19 се повишава с всеки изминал ден. За щастие обаче здравната система е много по-подготвена за справяне с пандемичните вълни, в сравнение с преди година, например. Всеки от нас слуша статистиките и виждаме, че по-голямата част от заболелите и починалите от COVID-19 не са ваксинирани. Нямам обяснение за негативното отношение на хората към ваксината. Статистиката показва че едва 20% от населението ни е ваксинирано, което е много ниско. А това се отразява на икономиката и на здравната система в страната“, каза в началото на заседанието кметът доктор Грудев. Той добави, че община Асеновград е получила около 1 330 000 лева за справяне с последствията от COVID-пандемията или за предприемане на действия за недопускане на разпространението й. „Основно ще инвестираме средствата в областите спорт, паркове и отдих, както и за разширяване на новия гробищен парк.

Според справка, предоставена от РЗИ – Пловдив, за периода от 11.10.21 г. до 14.10.21 г. новорегистрираните случаи в община Асеновград са 128, които са поставени на домашна изолация. Други 30 са хоспитализарани, 14 са изписани от болница, а петима души са починали. От инспекцията отчитат повишаване на ежедневните случаи и призовават хората да се ваксинират. Продължават съвместните проверки по магазини, заведения и там, където се констатират нарушения, се съставят актове.

Във Военно формирование 24490 – Асеновград обстановката е нормална. Процентът на заболелите военнослужещи е 1-2%, като заразяването се е случило по време на отпуска. Около 30-40% от служителите са или ваксинирани, или преболедували коронавируса. В РУ – Асеновград със симптоми на COVID-19 са трима полицаи, които очакват резултати от изследванията. Независимо от това, работата на полицейските служители продължава по график. Регулярно се провеждат проверки на карантинирани лица дали спазват карантината. От Районната противопожарна служба в Асеновград съобщават, че обстановката е спокойна, като при тях няма новозаразени.

1 2

Подобни статии

Top