Само за три дни нови 42-ма под карантина в Асеновград

Спецекипи тръгват по парковете в Асеновград, дебнат за нарушители на ограничителните мерки

От петък до недяле бяха заведени на отчет нови 42 случая на лица под карантина. На 35 лица е отпаднала карантината, като същите са без оплаквания.

Екипи на РЗИ и РУ – Асеновград извършиха съвместни проверки на 17  лица за спазване на карантинните ограничения. Проверени са 20 магазина и търговски обекти, както и 9 обекта с обществено предназначение. При проверките не са констатирани нарушения.

В Община Асеновград са получени общо 9 сигнала за нарушаване на ограничителните мерки за периода от 27 до 29 март. В по-голямата си част те са за събиране на групички хора на обществени места. Всички сигнали са предадени в РУ-Асеновград по компетентност.

Като проблем в момента се очертава, че една макар и малка част от населението не осъзнава необходимостта от ограничителните мерки и не ги спазва. Това се забелязва не само в парковете и алеите, където макар забраната пребивават хора, но и пред блокове и махали, където се събират на групи.

Екипи на РЗИ и РУ – Асеновград предприемат по-строги мерки към нарушителите, като са създадени специални екипи за контрол в парковете и алеите за отдих.

Подобни статии

Top