Самолет „Спартан“ излетя с тримесечно бебе на борда към Франция

Отново „Спартан“ ще върне ученици и техни преподаватели от езиковия лагер в Австрия до София

Военнослужещи от 16-та авиационна транспортна група във Враждебна днес участваха в авиомедицинска евакуация. В 7.20 ч. сутринта екипаж от авиобазата със самолет „Спартан“ излетя с 3-месечно бебе на борда и медицински екип от УСБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“. Военнослужещите транспортират малкия пациент до Париж, Франция, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

Втори екипаж на самолет „Спартан“ ще транспортира ученици и техни преподаватели от езиковия лагер в гр. Кнапенберг, Австрия, до София.

Припомняме, че при 13 ученици и техни преподаватели беше установена коронавирусна инфекция. Военнослужещите от състава на ВВС ще извършат авиомедицинска евакуация на заразенитете със самолет „Спартан“.

Предвижда се самолетът да излети в 17.00 ч. по маршрут София – летище Клагенфурт, Република Австрия и обратно. При транспортирането ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки.

На 9 август военнослужещи от 16-та транспортна авиационна група със самолет „Спартан“ изпълниха друга медицинска задача. Те транспортираха от Варна до София пациент с аневризма в мозъка и обслужващия го медицински екип.

Снимка: Министерство на отбраната

Подобни статии

Top