Самотна майка бе нападната от кучета и едва оцеля

Домашните кучета нападнали жената са забранени за отглеждане в редица държави

Двете огромни кучета порода дого аржентино атакували жената на 38 години на улицата в монтанското село Сумер, съобщава Нова телевизия.

Намесата на съседи спасила живота на майката на тригодишно дете. Тя е в болница с множество рани и разкъсвания.

Кучетата били без каишки и намордници, те излезли от двора, където живеели. По нейните думи, Гергана, като ги видяла, решила да заобиколи, но точно тогава те я нападнали. Тогава започнала да крещи и да ви вика за помощ.

Съседка, която се намесила разказва, че едното от големите кучета било върху гърдите на пострадалата и се опитвало да я захапе за врата. Друга живееща наблизо жена извикала животните по имена.

Местните хора са уплашени от големите агресивни животни. В началото на годината те разкъсали друго домашно куче. Собственикът им отглежда общо 5 животни от породата дого аржентино в двора си. Срещу него вече се води досъдебно производство.

Дого аржентино е специална порода селектирана в Аржентина през първата половина на миналия век. Това е ловно куче за едър и опасен дивеч като пуми и глигани. Отличава се с голяма физическа сила и скорост. Освен това има силен характер, така че правилното му възпитаване е изключително важно.

Поради това, че породата не е подходяща за отглеждане в градски условия, дого аржентино са забранени в Испания, Великобритания, Италия, Румъния, Норвегия, Португалия, Малта и Украйна.

Снимката е илюстративна 

Подобни статии

Top