Самоубиецът имал дете от наръганата непълнолетна, тя е без опасност за живота

Засилена е охраната на КСУ „Княгиня Мария Луиза“, с децата работят психолози, разказват от Общината

Охраната на Комплекса за социални услуги „Княгиня Мария Луиза“ е засилена след инцидента от миналата вечер там. Още от снощи с децата работят психолози. Това съобщи заместник-кметът на Община Пловдив по социални дейности Анести Тимчев.

По данни на полицията 33-годишен мъж е прескочил оградата и е нападнал 17-годишна възпитаничка на центъра, от която има дете. По-късно нападателят се хвърлил от висока жилищна сграда в Пловдив и е починал, информират също така от Общината.

Момичето е настанено в болница. Направени са му две операции в областта на гърдите и корема. Засега няма опасност за живота му, но се правят допълнителни изследвания.

Още вечерта кметът на Пловдив Здравко Димитров е информиран за случая от Анести Тимчев и директорката на комплекса Дарина Кукева, която днес е в болницата при пострадалото момиче.

Психолози вече работят с възпитаниците на Центъра за настаняване от семеен тип, още сутринта бяха набелязани мерки за засилване на охраната на комплекса заедно със заместник-кмета по сигурността Йордан Ставрев и с началника на Шесто РУП Николай Кирков. Имаме пълното им съдействие, за да не се създаде допълнително напрежение„, коментира Анести Тимчев.

Подобни статии

Top