Самозванки събират пари за операции на деца в голяма пловдивска болница

„Събирането на средства за операции е нередно и незаконно, молим хората да не се поддават на натиска, за да не стимулират лъжата и кражбата“, коментира управителят на „Медлайн“

В навечерието на големия християнски празник Рождество Христово емисари обикалят Пловдив и събират средства за операции на деца в Ортопедията и травматологията на МБАЛ „Медлайн“. За случая разказаха от лечебното заведение. Две дами поискали пари дори и от началника на отделението д-р Янаки Янакиев, на когото се натъкнали случайно в кафене.

Известният в цялата страна лекар, който извършва високоспециализираните интервенции от години и е спасил стотици деца, останал изумен. Въпреки неговите обяснения, едната от жените продължила да настоява той да направи жест и да даде някаква сума, макар и малка.

Преди 2 години д-р Янакиев бе отличен в кампанията „Достойните българи“, организирана по инициатива на голям български ежедневник заради това, че непрекъснато подпомага с лични средства свои пациенти с материални затруднения, за да ги вдигне на крака. Той дори ги кара да подписват декларации, че няма да му върнат тези пари, за да е сигурен, че ще довършат лечението си, припомнят от болницата.

Този случай, обаче, далеч не е единствен. Други граждани са сигнализирали, че неизвестни благодетели са ги притеснявали по домовете, за да им искат пари за лечение на деца в Ортопедията на „Медлайн“.

„Във връзка със зачестилите случаи заявяваме, че събирането на средства за операции е нередно и незаконно и молим хората да не се поддават на натиска, за да не стимулират лъжата и кражбата“, коментира управителят на лечебното заведение доц. д-р Невен Енчев.

Подобни статии

Top