Самуилов реже парите на първия отбор за сметка на Колежа

Обмисля се предварителен договор с фирма, на която да бъде кръстен стадиона, както и заем от банка

Ръководството на Ботев (Пловдив) планира намаление на бюджета за първия отбор. Причината е “Колежа”. Шефовете на канарчетата ще насочат по-сериозни финансови ресурси за подновяването на строежа на стадион “Христо Ботев”, съобщава „Тема спорт“.

Според различни източници за цялостното завършване на Колежа са необходими между 15 и 20 млн. лева. Сумата е доста голяма и бъдещият собственик Георги Самуилов е наясно с това. Обмисля се подписване на предварителен договор с фирма, на която да бъде кръстено съоръжението. В плановете за финансиране влиза и заем.

Самуилов е преценил, че за да се получат нещата, трябва да бъдат намалени парите за първия отбор. Засега тези за школата няма да бъдат пипани.

В същото време феновете на Ботев се събират на протест пред Колежа в петък от 10:30 часа и се очаква хиляди да издигнат гласа си за спешното довършване на проекта. След събитието няма да има шестие до базата в Коматево, където „канарчетата“ приемат Левски от 14:30 часа.

„Бъдете там, без значение от пол и възраст, без оправдания, доведете бащи, дядовци, синове и внуци, защото нашият ДОМ се нуждае от нас сега, повече от всякога!“, призовават организаторите.

Снимка: bultras.com

Подобни статии

Top