„Сън в лятна нощ“ в Европейската столица на културата

Европейската столица на културата Пловдив 2019 събира в съвместен проект талантите на „Бременският младежки оркестър“ с талантите на българската театрална и певческа сцена.

„Сън в лятна нощ“, опера на Феликс Менделсон Бартолди, по известната пиеса на Уилиям Шекспир ще бъде представена тази вечер в древния амфитеатър на Пловдив Европейската столица на културата 2019. Събитието започва в 21 часа.

След успешното концертно турне на „Бременски младежки оркестър“ в България през 2014г.,класическата музикална формация се завръща отново с опера специално разработена за българската публика.

Част от текстовете са преведени на български език специално за това концертно турне. Българското участие в него е от страна на пловдивския хор „Тримонциум“, старозагорския „Родина“, както и с участието на варненските актьори Валентин Митев и Биляна Станимирова. Вокалните партии ще сe изпълняват от младите български певци Илина Михайлова и Михаела Берова от Варненската опера.

„Сън в лятна нощ“  е цветен, международен, немско-български концерт, който е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Младежкият оркестър на област Бремен, Германия е с главен диригент Стефан Гайгер – соло-тромбонист в симфоничния оркестър на немския северен радио оркестър и главен диригент в Orquestra Sinfônica do Paraná в Куритиба, Бразилия.

Той събира млади, талантливи музиканти от Бремен и околността, за да работят върху симфонии, солови концерти и филмова музика, изпълнявайки ги главно с турнета в Северна Германия.

Целта на неговата дейност е да стимулира последващото професионално ангажиране на младите музиканти и тяхното музикално кариерно развитие в Германия.

1 2

Подобни статии

Top