Санираха две от сградите на УХТ (СНИМКИ)

Успешно приключи проектът „Изграждане на модерна образователна инфраструктура в Университет по хранителни технологии-Пловдив“

Санираха две от сградите на Университета по хранителни технологии (УХТ) с европейски средства. Близо 3 млн. лв. е стойността на проекта „Изграждане на модерна образователна инфраструктура в Университет по хранителни технологии-Пловдив“, по който са извършени реконструкциите. Той е финансиран по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, съобщи ректорът на университета проф. Кольо Динков.

Безвъзмездната финансова помощ по проекта е 2 949 812. От тях 2 507 340 са от Европейския фонд за регионално развитие, 442 471  лв. е от държавата, а 9 090 лв. е собствения принос на УХТ, уточни ректорът.

По време на ремонтните дейности по сградите на учебните корпуси Блок 1 и Блок 2 е извършено топлинно изолиране на покриви и външни стени. На южната фасада на източното крило на Блок 1 и за стените с външен слой от камък е направена топлоизолация от вътрешната страна. Реконструирана е отоплителната инсталация и е изградена абонатна станция, работеща на гориво природен газ. Положени са нови тръби за ОВК-инсталация по площадката около сградата. Част от осветлението е подменено с енергоспестяващо и е ремонтирана ВиК инсталацията.

1 2

Подобни статии

Top