Санират блок на ул. "Жеравна" в "Източен" - DC news

Санират блок на ул. „Жеравна“ в „Източен“

Районният кмет Иван Стоянов направи първата копка

Старт на санирането на блок на ул. „Жеравна“ в пловдивския район „Източен“ дадоха кметът на района Иван Стоянов и зам.-кметът по строителството в община Пловдив Пламен Райчев.

„Ще бъдат санирани двата входа на пететажния блок. Това е проект от повече от две години. Срокът за изпълнение е 120 дни, надявам се до началото на септември фирмата-изпълнител да са готови“, коментира пред DCNEWS Иван Стоянов.

„Тази година ще съсредоточим основно нашите усилия в кв. „Изгрев“. Ще се прави паркинг зад големите блокове на ул. „Преспа“, в момента се изграждат паркоместа по ул. „Босилек“, два парка с детски площадки на ул. „Лотос“ и ул. „Златорог“, като целта е да се подобри средата и условията на живот на хората“, допълни Стоянов.

По думите му хората от района и администрацията очакват да бъдат отворени новите оперативни програми и да влезе в сила Плана за възстановяване и развитие, за да може да кандидатстват за саниране и еднофамилни сгради. Районният кмет даде пример с т.нар. „гръцки блокчета“, построени през 1956 година, които са в много лошо състояние.

Още една първа копка бе направена днес – за санирането на блок на бул. „България“ 47-49 в район „Северен“.

„Въпреки трудностите със старта на дейностите, които се забавиха заради обжалване, КОВИД пандемията и сега – военните действия в Украйна, ремонтът започва и съм уверен, че строителите ще направят всичко необходимо, за да го извършат качествено и в срок. Пожелавам им спорна и безаварийна работа“, обърна се към присъстващите Пламен Райчев. Районният кмет благодари на живеещите в блока за единодушието им в желанието да кандидатстват по проекта. „Уверен съм, че с приключване на ремонтните дейности районът ще добие още по-красив вид“, каза Стоян Алексиев.

Общата стойност на проекта е 3 692 629,44 лева с ДДС, като предстои да започне работа и по още два обекта – на улица „Иван Гешев“ 30 в район „Западен“ и на булевард „Васил Априлов“ 83-91 в район „Централен“.

Подобни статии

Top