Съпрузите от Дупнишката популярна каса сядат на подсъдимата скамейка

Дупнишкият фараон Георги Близнаков

Двамата ще се изправят пред съда, след като бъде насрочена дата за делото срещу тях

Председателят на Кредитно-спестовна кооперация “Дупнишка популярна каса” Георги Близнаков и съпругата му Ивона, която била касиер в касата, най-накрая сядат на подсъдимата скамейка. Двамата бяха задържани зрелищно на 3 октомври 2016 година в Дупница, заедно със сина си Сотир, който впоследствие бе освободен и привлечен като свидетел по досъдебното произвоство срещу тях.

Дупнишкият фараон и жена му с празни сметки, 4,5 млн.лв. липсват (СНИМКИ)

Две години по-късно Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо дупнишкия фараон и жена му за извършване на банкова дейност без разрешение, за пране на пари и укриване на данъци.

Обвиненията

61-годишният Близнаков и 59-годишната му жена Ивона са обвинени в това, че в съучастие, като извършители, от името на Кредитно-спестовна кооперация „Дупнишка популярна каса“-гр. Пловдив, без съответното разрешение са извършвали по занятие банкови сделки, за които се изисква такова разрешение по закон, като публично привлекли на влог различни суми от общо 216  пострадали лица, като от тази дейност им причинили значителни вреди, от неизплатени внесени от тях парични средства като главници, в общ размер на 3 645 598 лева.

1 2

Подобни статии

Top