Съседи се клаха в Ракитово, 35-годишен мъж почина - DC news

Съседи се клаха в Ракитово, 35-годишен мъж почина

Скандал между две групи съкварталци в Ракитово приключи с намушкване,

а в последствие и със смъртта на един от тях. Всичко започнало във вторник вечерта пред къща в ракитовската махала „Запад“. Група жители на квартала се спречкали с техни съседи. Напрежението бързо ескалирало и разпрата прераснала в сбиване.

Тогава в една от стаите на къщата 30-годишният домакин афектиран от случващото се взел кухненски нож и нанесъл прободни рани на двамата 35-годишни опоненти.

Пострадалите са транспортирани и настанени в МБАЛ-Велинград. За съжаление малко по-късно единия от тях е починал. Другият е с повърхностни рани и наранявания и без опасност за живота. След получаване на сигнал за случилото се на мястото незабавно са изпратени дежурни екипи на полицейския участък в Ракитово и Районното управление във Велинград.

Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства имащи отношение към извършеното престъпление. За случилото се незабавно е уведомен дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. В ареста за срок от 24 часа са задържани авторът на пробождането, неговият 52-годишен баща и 31-годишен брат.

Извършителят е криминално проявен. Престъплението е квалифицирано по чл. 118 във връзка с чл. 116 ал.1 т.4 от Наказателния кодекс.

Срокът на задържането на извършителя е удължен с постановление на наблюдаващия прокурор със 72 часа. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.

Подобни статии

Top