Сашка Братанова гостува в Пловдив с нов моноспектакъл - DC news

Сашка Братанова гостува в Пловдив с нов моноспектакъл

Постановката на режисьора Роберт Янакиев е копродукция на Столичния куклен театър и театър „Възраждане“

Голямата актриса Сашка Братанова се завръща с моноспектакъла „Болки на душата“ по Ингмар Бергман. Тя гостува в Пловдив днес – 23 май от 19.30ч. на сцената на театър “Хенд”.

Постановката на режисьора Роберт Янакиев е копродукция на Столичния куклен театър и театър „Възраждане“.

Сашка Братанова влиза в образа на жена, която перфидно до жестокост изследва своята самота, докато преплита минало и настояще, реалност и илюзия. Актрисата се надява, че текстът на Бергман ще доведе до просветление в душите на зрителите. Самата тя е щастлива, че най-после отново е на живо пред публиката след дългото отсъствие от театъра, през което време снима в сериалите „Тя и той“, „Стъклен дом“, „Къде е Маги“, в италианската суперпродукция „Далида“, в руската поредица за Ванга, в драмата „Дамасцена“.

„Душата не се вижда. Тя се усеща. И страда непрекъснато. Човек често се стреми да бяга от болките, но това приспива същността ни. Обезличава ни. Текстът се опитва да събуди душата.“ – Това споделя актрисата Сашка Братанова за моноспектакъла „Болки на душата“ – нейната сбъдната мечта.

Едно представление, което ни провокира да погледнем отвън навътре и отвътре навън. Показва ни трудностите. Препятствията. Болките. Но в същото време загатва и за красотата на живота. Провокира ни да се огледаме за истински смислените и важните му аспекти. Да видим и красотата на живота през болката.

Билети на цена 15 лв. може да си закупите на място преди спектакъла.

Подобни статии

Top