Състезания за деца и възрастни в Европейската седмица на мобилността

Тази година мотото на кампанията за Европейската седмица на мобилността е „Комбинирай, движи се!“.

Регионалната инспекция по околна среда и води – Пловдив съвместно с Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда и община Пловдив организират инициативи с ученици и граждани по повод Европейската седмица на мобилността (16-22) септември.

 Днес от 11 до 13 часа вратите на автоматичната измервателна станция „Каменица“ ще бъдат отворени за граждани и ученици, които имат желание да се запознаят с уредите, които измерват качеството на атмосферния въздух в Пловдив.

На 20 септември от 10,30 до 12 часа в Цар-Симеоновата градина ще се проведе традиционният детски празник. Ще бъдат обособени няколко къта с дейности за деца от 6 до 9 години.

Планирани са състезания по скоростно и майсторско каране с велосипеди, тротинетки и ролери, рисунка на асфалт, забавни състезания по безопасност на движението.

Участие в състезанията и игрите ще вземат ученици от началния курс на училищата „Св. Патриарх Евтимий”, „Паисий Хилендарски”, „Климент Охридски“, „Петър Берон“ и „Екзарх Антим I“. Възможност да се включат в празника ще имат и всички желаещи деца, които са в Цар-Симеоновата градина.

Към инициативата се присъединява и фирма за производство на велосипеди,  които ще осигурят за състезанията по скоростно каране четири велосипеда. РИОСВ – Пловдив ще подари колело за най-бързото момче-състезател в скоростната отсечка, а фирмата- за най-бързото момиче. За участниците в детския празник са предвидени подаръци от организаторите.

Район „Източен“ също отбелязва Европейската седмица на мобилността. Детска градина „Щастливо детство“  подготвяс голям празник, в който децата ще покажат умения да се движат безопасно. Специално жури с участието на началника на VІ РПУ комисар Николай Кирков и кмета Николай Чунчуков ще оценяват  наученото от малчуганите и ще подкрепят в усилията им да научават повече. Директорът Евгения Попиванова е поканила и родители, които да аплодират децата и самите те да опреснят знанията си. Проявата е днес – 19.09.2018г. от 10.30 часа.

Подобни статии

Top