Съучастник на охранителния шеф, обирал пари от банкомати, също зад решетките

И.Ч. работел в трезора и ще отговаря за присвоени 400 000 лв.

Пловдивският апелативен съд остави в ареста днес съучастник на охранителния шеф от ВИП „Секюрити“ ООД Евгени Кутрянски. Апелативните магистрати потвърдиха наложената му от Пловдивския окръжен съд мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Срещу И.Ч. е повдигнато обвинение за съучастие с Кутрянски в длъжностното присвояване на 1.5 милиона лева от офис на ВИП „Секюрити“ ООД в град Пловдив. Според обвинението, в продължение на година и половина (от 01.11.2018 г. до 12.04.2020 г.), Й. Ч. и Кутрянски присвоили пари от касети, с които фирмата зареждала банкомати в града.

Евгений Кутрянски, който е в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“ от 28.04.2020 г., е бил ръководител на офиса, а съучастникът му Й. Ч. е работел в трезора. Пред разследващите Й. Ч. е признал, че е присвоил само 400 000 лева.

Охранителен шеф в ареста, задигал пари от банкомати

Апелативният съд прецени, че от събраните до момента доказателства и разпитите на свидетели, Окръжният съд правилно е преценил, че може да се направи обосновано предположение за съпричастност на Й. Ч. към обвинението, което му е повдигнато. Съдът смята, че при една по-лека мярка за неотклонение, има опасност обвиняемият да извърши престъпление, която   произтича  от тежкото наказание, предвидено от закона – лишаване от свобода от 10 до 20 години, конфискация на половината имущество, както и лишаване от право за заемане на определена длъжност.

Определението е окончателно.

Заседанието се проведе чрез поддържана през цялото време видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съдебната зала, в която се бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът.

Подобни статии

Top