Сава Василев гостува с книгата „Разказвачът“

Разказвачът“ дава убежище на много истории, герои и разказвачи

Издателство „Жанет 45“  и Литературен салон Spirt and Spirit представят Сава Василев с книгата „Разказвачът“. Модератор нна събитието ще бъде Владимир Янев.

„Разказвачът“ е книга триптих, в която малките повести се опитват да напишат част от големия разказ за превъплъщенията на балканския човек. Онзи, който непрекъснато се отдалечава и приблажава от и към себе си.

Впрочем, това прави и авторът на тази книга. „Разказвачът“, „Непокорният Лука“, „Жената и златният Осъм“ дават убежище на много истории, герои и разказвачи. Тук разказът и разказването са най-висшата форма на живот.

Начин да се живее, начин да се умира. Излиза, че са закодирани в кръвната група на балканският човек. Чрез големия разказ за себе си и света този уникален тип пътува във времето и върши истински чудеса. Драматични, но и романтични, защото не е лишен от нищо – нито от белезите на историята, нито от авантюрите на настоящето.

Затова не бива да ви учудва нито една среща – особено тази, при която времето спира и невероятното раздава плесници на умиращите души, за да ги върне отново към живота.

Представянето е от  19:00 часа на ул. Йоаким Груев 36.

Подобни статии

Top