Съвети за лесно и бързо приспиване на бебето

Режим на спане на бебето и признаци за сънливост

Режимът на сън на всяко бебе може да се различава, но едно новородено спи около 16 часа дневно на интервали от по 2 до 4 часа. Новороденото се буди, за да яде приблизително на всеки два часа. Ако бебето ви спи близо до вашето легло, всички ще могат да поспят повече, отколкото ако  е в съседната стая. Преумореното бебе може да има проблем със заспиването, така че е важно да знаете кога му трябва дрямка. Признаците, за които трябва да внимавате, включват плач, търкане на очите, дърпане на ушите, сгушване подкръжени очи. Те показват, че е настъпило естественото време за сън на бебето и този е подходящият момент бебето ви бъде сложено в леглото, за даспи по-добре и по-дълго.в.

Как да помогнете на вашето бебе да спи през нощта

Подсилете разликата между деня и нощта – Можете да започнете, след като бебето ви стане на две седмици. През деня поддържайте къщата светла, занимавайте се заедно с бебето възможно най-много, за да бодърства и се опитвайте да не го оставяте да спи прекалено дълго. След залез слънце създайте спокойна атмосфера в дома, с повече тишина, с приглушена светлина и по-малко активност. По този начин бебето ще успее да разбере, че нощта е времето за сън.

Установете ритуал преди заспиване – На около 2 месеца е добра идея да се опитате да създадетеспециален ритуал преди заспиване. Къпане, нежно гушкане, приказка за лека нощ или приспивна песен могат да помогнат на вашето бебе да разбере, че е време да заспива.

Оставете бебето да се оправя само – От около 8 седмици някои родители избират да оставят своите бебета да се научат как да заспиват сами. Това може да е голяма стъпка, но се опитайте да оставяте бебето в креватчето, когато му се доспи, независимо, че все още е физически активно. В началото бебето ви може да плаче, ако е свикнало да бъде люляно и да му се говори, но скоро ще се научи да се успокоява и ще заспива по-лесно, когато се буди нощем.

Заредете се с търпение известно време, докато установите режима на спане на бебето, като се опитайте да не се тревожите, ако ви отнема повече, отколкото сте очаквали.

Източник: mikamarstyle.com

Подобни статии

Top