Съветници осуетиха откриването на най-новия храм в Асеновград

Официалното освещаване  на най-новия храм в Асеновград, параклисът „Св. Св. Кирил и Методий” може да се провали, след като днес съветниците на Асеновград отказаха да отпуснат средства за довършване на иконостаса. Предложението за даване на 7 хиляди лева от общинския бюджет беше внесено лично от председателя на местния парламент Драгомир Георгиев. То обаче отпадна от дневния ред още в началото на днешната редовна сесия. От трибуната Петко Чирпанлиев не изложи конкретни мотиви за решението, като обяви, че то е взето още по време на заседанието на бюджетната комисия. „ Предложението за отпадане на точката беше прието с пет гласа „ЗА”, а двама от членовете се въздържаха от гласуване”, обяви  Чирпанлиев.

Почти с пълно единодушие старейшините се обединиха около решението на колегите си  и в залата.

За общинската помощ в нарочно писмо настоява архиерейският наместник отец Йордан  Георгиев.  Сумата, необходима за изработване на ръчно резбования иконостас с разположени шест икони на него е 10 хиляди лева. Останалите средства ще се набавят от дарения, обяви преди време свещеникът.

Намерението е иконостасът да е готов до  дни, а параклисът да бъде открит за празника на Асеновград.

Веднага след отказа за подпомагане на храма, стана ясно, че  със сумата  от 450 лева от бюджета на общината пък членовете на Съюза на офицерите и ветераните от войните ще замине на екскурзия до Плевенската панорама.

Подобни статии

Един коментар

  1. Георги Тошев написа:

    Отчето-търговец да бръкне в дълбокия си попски джоб и да плати за нуждите на храма. Но вместо това сега фирма Запрянови ще платят. Нали им е влезнал под кожата и ги използва както му падне. Те хем му построиха параклиса, хем сега и да го довършат. После поп Даньо да се хвали пред митрополита как направил храм. Голям хитрец е. Жалко че митрополита не го махна, както беше замислено, от архиерейския пост. Дано някой ден Запрянови разберат с какъв човек си имат работа и спрат да го покровителстват.

Top