Съветници от НФСБ: Общата ни гражданска позиция се превърна в политическа PR акция

Те разпространиха и собствена декларация по този повод

Общинските съветници от НФСБ Слави Георгиев, Костадин Гаров и  Иван Димов определиха като политическа PR акция пресконференцията, на която съветници от ВМРО-БНД и „Съюз за Пловдив“ обявиха, че ще внесат искане за извънредна сесия за дейността на фондация „Пловдив 2019“.  Те разпространиха и собствена декларация по този повод. Вижте я:

Д Е К Л А Р А Ц И Я

Остро възразяваме срещу политическата некоректност, проявена от представителите на „Съюз за Пловдив“ и ВМРО, които присвоиха общата и непартийна идея за свикването на извънредна сесия, посветена на общинската фондация „Пловдив 2019“.

Под това искане се подписахме спонтанно представители на различните групи в ОбС, водени от убеждението, че правим това като общински съветници на Пловдив, без да търсим каквито и да било политически дивиденти. Подписахме се 21 души в качеството си на граждани на Пловдив и загрижени за това какво се случва във фондацията във важната за всички ни година на домакинство като Европейска столица на културата. Вярвахме, че това е убеждението на всички, сложили подписите си под искането за свикване на извънредна сесия.

Останахме силно и неприятно изненадани обаче, когато стана ясно, че общата гражданска позиция на нас като съветници, бе превърната в политическа PR акция на две партии – „Съюз за Пловдив“ и ВМРО /общо 9 съветника/, които днес внесоха искането за свикване на извънредна сесия еднолично, без  останалите подписани съветници.

Считаме, че това е недопустим акт на партийна употреба на въпрос, който касае всички граждани на Пловдив  и в който няма място за политизирани спекулации в търсене на конкретни тяснопартийни дивиденти.

За нас тази тема – какво и как се случва във общинската фондация „Пловдив 2019“, е важна и тя е изключително проблемна. И ние по нея имаме позиция. Но тази тема е важна за всички граждани на Пловдив и партиите тук нямат място.

Слави Георгиев
Костадин Гаров
Иван Димов

Снимка: архив DCNEWS

Подобни статии

Top