Съветниците гласуват 3 млн.лв. за допълнителни компенсации на градските превозвачи

Връчват лентата за почетен гражданин на Пловдив на д-р Димитър Тасков

Отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ ще бъде връчено на д-р Димитър Тасков в началото на провеждащото се днес заседание на Общински съвет – Пловдив. То ще се проведе на 14.09.2021 г. с начален час 9.00 ч. в Дома на културата „Борис Христов“.

Общински съвет – Пловдив удостои д-р Тасков с най-високото почетно отличие на град Пловдив със свое решение № 161 от 14.07.2021г., което бе гласувано във връзка с изключителния принос в областта на здравеопазването и обществения живот, многобройни заслуги за развитието на българското здравеопазване в страната и чужбина.

На д-р Тасков ще бъде връчен почетния знак с лента, символизираща знамето на град Пловдив и удостоверение по образец, поставено в рамка.

На сесията днес ще се гласува предложението за увеличение на средствата за 2021 година от общинския бюджет за компенсации за вътрешноградския транспорт. Общинското ръководство предлага за компенсации на фирмите парите да се увеличат с 3 милиона лв., като по този начин средствата за тази година да станат от 7 на 10 милиона лева.

Общинските съветници ще вземат също решение за обявяване на нов конкурс за управител на КОЦ – Пловдив.

Подобни статии

Top