Съветниците на Асеновград решават за финансова подкрепа на първото бебе - DC news

Съветниците на Асеновград решават за финансова подкрепа на първото бебе

Трима столетници ще получат по 500 лева от общината

Първото бебе за 2023 година, родено в община Асеновград, ще получи 1000 лв. Решението за това ще бъде взето от общинските съветници на първата редовна  сесия за тази година по предложение на заместник-кмета Петър Петров.

Малкият Беян Рамадан  проплака в родилното отделение на болницата в града в първия ден на януари в 11 часа и 28 минути. Той е второ дете в семейството на Дургадън  Мюмюн и Юзер Рамадан и живеят в село Мулдава.

На първата за тази година сесия днес асеновградските съветници ще обсъдят и гласуват размера на финансовата подкрепа и за трима жители на общината, които тази година ще честват вековен юбилей. Предложението е столетниците да получат по 500 лева, като първа рождения си ден ще чества Ана Палатева, който е през месец март. Славка Пилева ще навърши 100 години през месец май, а в края на октомври своето рождение ще отпразнува Халил Каров.

Те ще получат средствата след изтичане на законовия двуседмичен срок за упражняване на контрол от Областна администрация върху решенията на Общинския съвет.

 

Подобни статии

Top