Съветниците на Асеновград се събират извънредно

Извънредно заседание ще събере Общинския съвет на Асеновград в 17:00 ч. в зала 601 в Общината.

В дневния ред са включени три точки от  Комисията по бюджет и финанси. Общинският съвет трябва да вземе решение за упълномощаването на представителя на Община Асеновград в Общото събрание на Акционерите на УМБАЛ Пловдив АД за начина на гласуване на точките от дневния ред на Редовното годишно общо събрание на акционерите на Дружеството, насрочено за 12 август.

На извънредното събиране местният парламент на Асеновград ще реши дали да поднови срока на договора за управление на „Медицински център Асеновград” . Вносител на заявлението е управителят на дружеството д-р Петър Аргиров.

Съветниците ще обсъдят и докладна, свързана с даване на съгласие Историческият музей в града да кандидатства с проектно предложение по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество”. Целта е подобряване условията на опазване, управление, представяне на културни ценности и достъп до културно наследство. Размерът на безвъзмездната помощ за която може да се кандидатства е от 150 000 до 400 000 евро.

Съветниците ще преразгледат и свое решение, върнато от областния управител Ангел Стоев. То е във връзка с отдаване под наем на язовир в село Тополово.

 

Подобни статии

Top