Съветниците обсъждат предложението на ГЕРБ за мораториум за градския площад и Цар-Симеоновата градина

Общинският съвет отново заседава в пленарната си зала

Налагането на мораториум за издаване на разрешения за ползване на общински терени  на територията на Цар Симеоновата градина и площад „Централен“ ще се обсъжда на днешната сесия на Общинския съвет в Пловдив. Предложението беше внесено в началото на миналата седмица от общинските съветници на ГЕРБ, след като бившият кмет Иван Тотев изрази недоволството си от поставянето на виенско колело насред градския площад.

На сесията ще бъде обсъдено също изменението на правилника за устройството и дейността на ОИ „Старинен Пловдив“ в частта с 20-те щатни бройки в Голямата базилика. Припомняме, че лично служебният министър Велислав Минеков, който миналата седмица бе неофициално в Пловдив и разгледа базиликата. Тогава той напомни, че още от февруари има решение на Министерския съвет, с което обектът се предоставя на Археологическия музей.

В дневния ред е включен отчет за дейността на Общинска фондация „Пловдив 2019“ за първите  три месеца на 2021, изменения на бюджета на община Пловдив за тази година, а също и промяна  на наредбата за управление на отпадъците.

Днешната сесия за първи път от много време ще се проведе в заседателната зала на Общинския съвет на ул. „Авксентий Велешки“. Припомняме, че заради противоепидемичните мерки съветниците заседаваха дълго време в голямата зала на Дома на културата „Борис Христов“.

Подобни статии

Top