Съветниците обсъждат промени в бюджета, решават за Обществен съвет за заема

В него ще влизат съветници, архитекти, инженери и журналисти

Промени в бюджета на общината ще гледа на днешното си заседание пловдивският Общински съвет.

Отново е внесено искането на председателя на групата съветници от ГЕРБ Йордан Илиев шестте района да получат общо 1,7 милиона лева допълнителни средства, съобщи Радио Пловдив.

Съветниците трябва да одобрят и намерението на ръководството на болница „Свети Пантелеймон“ да купи нова медицинска апаратура за близо 250 000 лева.

Предлага се и утвърждаването на д-р Влатко Глигоров като управител на Спортния диспансер.

Ще бъде гласувано също предложение за поименен състав на Общенствен съвет за контрол въру разходването на средствата от поетия дългосрочен общински дълг от 40 млн. лв. за финансиране на важни инфраструктурни обекти в общината. В него ще влязат общински съветници от всички групи в местния парламент, такива, които не членуват в групи, а също арх. Илко Николов, представител на Съюза на архитектите в България, арх. Чавдар Тенев, предсавител на Камарата на архитектите в България, инж. Радостина Богданова, представител на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, а също и двама журналисти – Спас Кузов, главен редактор на Пловдив Прес и главният редактор на в. „Марица“ Руси Чернев.

Съветникът Георги Величков пък предлага да се намали със 70% таксата за тротоарно право до края на 2021 г., като безусловно се реши туристическите обекти – хотели и заведения за периода от локдаун да бъдат освободени от тази такса. Величков предлага също да се намали с 50% такса смет на туристическите обекти – ресторанти, кафенета и заведения за хранене и развлечение за тази година.

Общо 54 точки съдържа дневният ред на последното преди лятната ваканция заседание на пловдивските съветници.

Подобни статии

Top