Съветниците от ДБ изискват документацията за пробива на Водната палата - DC news

Съветниците от ДБ изискват документацията за пробива на Водната палата

На утрешната сесия те ще питат още: С какво право кметът не е уведомил ОбС за Общо събрание на „Пълдин туринвест“, където общината притежава 25% от капитала

На утрешната сесия съветниците от ДБ ще поискат документацията за пробива на Водната палата във връзка с неговата законосъобразност.

„Има сериозен обществен интерес, никаква публична информация и обсъждане, а същевременно са налице множество индикации за незаконосъобразни актове, обслужващи идеята за пробива“, обясниха мотивите си съветниците.

Питане защо кметът на Пловдив Здравко Димитров не е уведомил ОбС на града за проведено Общо събрание на акционерите на „Пълдин туринвест“, в което общината притежава 25%, внасят също така общинските съветници от ДБ Пловдив. Бизнесменът Георги Гергов контролира останалите 75% от капитала.

„За втори път търсим отговор по казуса от кмета на Пловдив. Първото ни питане беше през 2021 г., но и досега отговор няма. Защо, след като местният  парламент е решаващият орган по въпроси в „Пълдин Туринвест“ от името на Община Пловдив, кметът не е изпълнил задължението си като куриер в случая да уведоми ОбС за изпратената към местната управа покана? С каква цел кметът е нарушил разпоредбите? Още повече съмнения поражда и фактът, че на въпросното събрание са приети годишните финансови отчети на дружеството за 10 години назад, сменен е съветът на директорите и в него е влязъл самият Гергов, сина му и представители на присъдружните му фирми“, обясняват Владимир Славенски, адв. Веселина Александрова, Добромира Костова и д-р Веселка Христамян.

„Очевидно е, че Здравко Димитров крие всичко, що се отнася до „Пълдин туринвест“. Оказва се, че ОбС на Пловдив, който е принципал, не знае нищо и за строителния интерес от страна на Георги Гергов чрез дружеството към имот от 20 дка зад хотел „ SPS“ в Пловдив, за който е поискал скица виза с параметрите на застрояване на терена“, разкриват още съветниците от ДБ. Питане за този казус съветниците отправиха на сесията на 30-ти септември.

Очакват се отговори.

Подобни статии

Top