Съветниците от ДБ поискаха оставката на кмета заради поръчката за почистването на Марица (ВИДЕО) - DC news

Съветниците от ДБ поискаха оставката на кмета заради поръчката за почистването на Марица (ВИДЕО)

Според тях тази поръчка е пореден опит работата да се възложи директно на определена фирма

Оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров поискаха общинските съветници от „Демократична България“. Причината е обявеното частично бедствено положение и обществената поръчка за почистване на река Марица чрез директно възлагане на фирма ПИМК.

Тази поръчка е вторият опит тя да се възложи директно на фирма ПИМК, заяви председателят на групата общински съветници от ДБ адвокат Веселина Александрова.

По думите й с престъпното си бездействие по отношение на река Марица кметът Здравко Димитров води Пловдив до истинско бедствено положение. „Реално застрашава животи само и единствено, за да облагодетелства фирма „ПИМК“, и затова той незабавно трябва да си подаде оставката“, подчерта тя на нарочна пресконференция днес.

Според адвокат Александрова кметът прави опит за втори път за период от година и половина да заобиколи закона и да елиминира конкуренцията между фирмите, които евентуално биха подали оферти за почистването на реката. „Кметът вместо да опази пловдивчани година и половина умува каква хитрост да приложи, за да облагодетелства конкретно фирма „ПИМК“, каза още тя.

Владимир Славенски пък посочи, че преди време имаше друга обществена поръчка за обследване на реката, по която са подадени 6 оферти, но няма избран изпълнител все още.  Ето какво още каза той:

От своя страна д-р Веселка Христамян също настоя спешно да се прекрати  обществената поръчка и предложи в почистването на реката да се включат общинските предприятия. Съветниците от ДБ допълниха, че поръчката е обявена на 4 октомври, а днес, на 5 октомври, трябва да се подпише договорът между общината и фирма ПИМК.

Според Веселина Александрова отсъствието на кмета Здравко Димитров заради болнични не би било проблем, тъй като поръчката е подписана от зам.-кмета Величко Родопски като и.д. кмет и пак той би могъл да я отмени.

1 2

Подобни статии

Top