Съветниците от „Съюз за Пловдив“ и „Кауза Пловдив“ с общо предложение

Това нямало да ощети общината

Няма никаква логика да се събират пари за наем от фирмите, когато те дори нямат достъп  до обектите си„, категоричен е  Евелин Парасков. Председателят на групата на „Съюз за Пловдив“ предупреждава, че има риск наемателите да фалират и че ако проблемът не се реши,  ще се стигне до прекратяване на повечето договори.

Рискуваме общинската администрация да се изправи пред необходимостта да организира десетки нови процедури по обявяване на търгове за отдаване под наем. Това ще отнеме месеци. Знаем, че за повечето процедури възникват съдебни спорове и така  през новата учебна година много от училищата могат да се окажат без осигурено хранене за децата„, твърди  той. По думите му отпадането на наемите в училищата по никакъв начин няма да  ощети бюджета на общината, тъй като приходите постъпват в бюджетите на самите училища.

До директорите на учебните заведения са постъпили множество оплаквания от страна на фирмите, които сключили договори за храненето на децата. Тъй като много от училищните столове извършват и услуги по  диетично хранене, а те не са прекратени, ние предлагаме за тях да се редуцира цената на наема с 50%, тъй като все пак те работят, макар и частично. Много е важно да осигурим нужното спокойствие на директори и родители и да проявим далновидност„, коментира председателят на  групата на „Кауза Пловдив“ Едуард Сарафян.

Съветниците предлагат надвнесените суми за наемите  да бъдат отнесени  за  следващи финансови периоди по сключените договори. Те се надяват Общинският съвет да подкрепи предложеното облекчение за наемателите.

1 2

Подобни статии

Top