Съветниците в Пловдив се събират извънредно, ще гласуват заместник на Ральо Ралев

Още две извънредни предложения са внесени в спешен порядък

Общинските съветници в Пловдив ще се съберат още веднъж за последно днес. Причината е депозираната миналата седмица оставка на вече бившия кмет на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев. Миналия четвъртък Общинската избирателна комисия прекрати пълномощията му.

На сесията днес ще бъде решено кой ще бъде изпълняващ длъжността кмет до провеждането на местните избори, тъй като и досегашната заместничка на Ралев Лариса Кътова, е в отпуск заради кандидатурата си за общински съветник от ГЕРБ. За изпълняващ длъжността кмет е предложен друг от заместник-кметовете – Красимир Асенов.

Асенов ще поеме веднага поста, тъй като в предложението е допуснато предварително изпълнение на решението, за да се осигури нормалното и непрекъснато функциониране на администрацията в района.

Още две извънредни предложения ще бъдат разгледани на днешната сесия. Първото е за отпускане на 12 880 лв. от бюджета на общината за подпомагане на млади пловдивски дарования. 91 деца ще получат различни суми – от 80 до 200 лв., става ясно от докладната.

Другата точка е върнато от изпълняващата длъжността Областен управител Евелина Апостолова решение за промяна на предназначението на поземлен имот от близо 34 дка, който ще трябва да се използва за парк в местността „Герена“ в район „Южен“. Оказва се, че това предложение е трябвало да бъде прието с мнозинство от две трети от общинските съветници – 34-ма, а за него са гласували едва 30 души.

Top