Сайтът на AО: Димитров не се поддава на еуфорията (ВИДЕО)

Очакванията към световния №3 са огромни, българинът е фокусиран върху обичайните си занимания

Григор Димитров даде интервю пред официалния сайт на Australian Open. В него той говори за представянето си през миналата година и настройката си за предстоящия турнир.

„Просто продължавам да правя обичайните си неща, които проработиха през цялата година. За мен е важен прогресът, искам да ставам по-добър“, заяви световният №3 на „Мелбърн Парк“ днес.

След най-добрата си година в кариерата, която започна в Австралия с титла в Бризбейн и епичен полуфинал срещу Рафаел Надал на „Мелбърн Парк“, последван от първа „Мастърс 1000“ титла в Синсинати, а за завършек на годината и най-голямата титла в кариерата си от финалите на АТП в Лондон, българинът пристигна в Австралия с очакване за първа титла от Големия шлем.

Въпреки това, Димитров остава здраво приземен.

„Фокусиран съм да върша нещата едно по едно. Това е, мач след мач, да играя по-добре и по-добре, като се надявам да мога да покажа добър тенис през целите тези две седмици.

Просто не чувствам да искам някаква промяна, върша едни и същи неща през живота си досега. Затова и резултатите идват накрая. Тялото ми се чувства добре. През цялата седмица тренирам отлично. Остава единствено да се събудя, да изляза на корта и да играя“.

С переспективата за нов мач срещу Рафаел Надал, Димитров твърди, че си е взел поуките от полуфинала миналата година.

„Мисля, че наистина научих много от този мач. Имам толкова горчиви спомени, но пък това постави началото на една успешна за мен година. Надявам се да имам повече такива мачове“.

Въпреки че не успя да защитит титлата си в Бризбейн, като допусна първата си загуба от новия носител на трофея Ник Кириос на полуфиналите, 26-годишният Димитров се чувства добре.

„Това бе твърде рано през новата година, още бях някак си във ваканционен режим. Резултатът не бе толкова важен за мен. По-скоро се настройвах за предстоящите мачове, сега вече се чувствам наистина добре“.

Това не са оправдания. Нямам оплаквания, тялото ми се чувства добре, тренирам добре, остава да изляза на корта и да започна да играя“, завърши Григор Димитров.

Снимка: ausopen.com

Подобни статии

Top