„Съюз за Пловдив“ предлага над 25 обекта от районите на града за финансиране в бюджета

Съветниците настоява за реконструкция  на ул. „Даме Груев“ и разширение на бул. „Марица“ – Север

Съветниците  от „Съюз за Пловдив“ предлагат над 25 обекта от шестте района на града под тепетата да бъдат включени в капиталовата програма за 2020 година. Поименният списък  на улици, тротоари, паркинги, детски градини  и детски площадки, които имат нужда от ремонт, е  внесен още в средата на декември в Общината, за да има достатъчно време администрацията  да го обсъди. „Голяма част от обектите не изискват много средства и няма да тежат на бюджета. При подготовката на предложението сме се съобразили с районните кметства, за да не дублираме обектите. Всички ремонти са важни и отдавна се очакват от граждани“, коментира председателят на групата Евелин Парасков.

„Съюз за Пловдив“ за пореден път настояват за реконструкция на ул. „Даме Груев“ в „Южен“ с мотива, че това е изключително важна артерия, свързваща района с надлез „Родопи“. По думите на Парасков ремонтът частично ще отпуши трафика по бул. „Македония“ при стадион „Тодор Диев“ и Бетонния мост и напомня, че „Даме Груев“ се върти в управленските програми 4 – 5 мандата, но досега нищо не е свършено.

Вторият обект в „Южен“, който  трябва да бъде заложен в бюджета, е продължението бул. „Македония“ от бул. „Никола Вапцаров“ до бул. „Александър Стамболийски“. Това е първият етап от изграждането на пътната връзка до ул. „Поручик Въльо Стефов“.

1 2 3

Подобни статии

Top