„Съюз за Пловдив“: С пробива под гарата да не осъмнем в транспортен хаос!

До старта на проекта Общината трябва да има пълна готовност с организация на трафика и отчуждаване на имоти

Председателят на съветниците от „Съюз за Пловдив“ Евелин Парасков внесе питане до кмета Здравко Димитров относно готовността на Община Пловдив за старта на проекта на НКЖИ за модернизацията на ЖП възел и изграждането на пробива под Централна гара. Съветникът и неговите колеги  очакват да получат отговор на въпросите, които вълнуват  пловдивчани – кога ще започне строителството,  по какъв начин ще се извършва, дали е приключило отчуждаване на имоти, които попадат в новата улична регулация  и как ще бъде организиран трафикът в града.

Всеки от нас е изпитвал неведнъж  дискомфорта, попадайки в задръствания, особено когато  са били правени  ремонти  на възлови булеварди. Ако  предварително не се подготвят  добре строително – монтажните работи и организацията на движението, има риск  една сутрин да осъмнем в невиждан транспортен хаос, който ще продължава с месеци“, предупреждава  Парасков.

Съветникът напомня за  изявленията на  ръководството на НКЖИ, от които става ясно, че технически  проект за пробива ще бъде внесен в Община Пловдив през септември  и се очаква  още тази есен  да стартира строителството. Това означава, че  местната власт  трябва да бъде готова с одобрените ПУП – ПР от двете страни на Централна гара, с отчуждаването  на имоти и с временната  организация на движението.

Целта е да не се бави изпълнението на  скъпоструващия  европейски проект и да не се създава  хаос в трафика, след като  започне изграждането на тунела“, подчертава шефът на групата на „Съюз за Пловдив“.

1 2 3

Подобни статии

Top