„Съюз за Пловдив“ отново поискаха общинските сесии да се излъчват на живо

Редно е публично да се оповестява как гласува всеки от съветниците, за да се носи персонална отговорност за решенията, смята Евелин Парасков

За по-голяма прозрачност на работата на Общинския съвет настояват от „Съюз за Пловдив“ във връзка с предстоящото разглеждане на  проекта на новия  Правилник. Съветниците  предлагат с допълнение  в чл. 44 ал. 8 и чл. 61 заседанията на Общинския съвет, както и всички публични обсъждания, които се провеждат в залата на ОбС,  да се излъчват на живо в страницата на община Пловдив в реално време с информация за разглежданата точка и начина на гласуване на всеки един от  общинските съветници.

Това ще гарантира повече публичност на нашата работа, а също така и по-висока степен на персонална отговорност за решенията, които взимаме. Винаги сме смятали, че доверието, което е гласувано на нас, съветниците, следва да бъде обезпечено по този начин – с откритост и уважение към гражданите„, коментира  председателят на групата Евелин Парасков.

Според него  онлайн  предаване на сесиите е ефективна мярка срещу  манипулации и фалшиви новини. В предишните мандати съветниците от „Съюз за Пловдив“ многократно са внасяли предложения, с които да бъде осигурена по-голяма публичност и прозрачност в работата на местния парламент.

1 2

Подобни статии

Top