„Съюз за Пловдив“: Славчо Атанасов е аналогов играч, за който няма място в един дигитален свят (СНИМКИ И ВИДЕО)

От „Съюз за Пловдив“ внасят сигнал в Районна прокуратура за подправени изборни протоколи

Сигнал в Районна прокуратура – Пловдив внасят от „Съюз за Пловдив“ заради подправени изборни протоколи от първия тур на местните избори. Това съобщиха днес на официална пресконференция от политическата формация в Пловдив.  Множество папки с 1500 протокола ще бъдат внесени от „Съюз за Пловдив“, посочи Евелин Парасков, който беше кандидат за кмет на „Южен“ и най-вероятно ще оглави групата съветници  в Общинския съвет.

„До този момент от партията са открили 22 протокола с подправени данни, като в един от случаите протоколът е бил изцяло подменен, с нови дата и резултати в него и различен почерк“, обясниха от формацията. Оттам допълниха, че поправките са направени в протоколите, които са изпратени в ЦИК, но липсват в тези, които са получили застъпниците на партията.

Манипулацията с екзитполовете била измислена от опонентите на партията

Според Евелин Парасков  манипулацията с екзитполовете на първия тур е била измислена, за да се скрият подправените протоколи и да бъде цит. „добутан Славчо Атанасов до второто място и балотажа“.

„Невъзможно е „Съюз за Пловдив“ да манипулира резултата от екзитполовете на три социологически агенции“, подчерта Парасков. По думите му наблюдателите и застъпниците на партията били ангажирани до 10.00 ч. сутринта, а след това били извикани вечерта, за да присъстват на затварянето на секциите.

„Разликата между Славчо Атанасов и Дани Каназирева е незначителна за мащабите на града. Ниската избирателна активност доведе до този резултат, както и манипулацията на някои от данните“, коментира още Парасков.

По думите му кандидатът за кмет на патриотите паднал изключително  ниско в държането си спрямо „Съюз за Пловдив“ по време на цялата предизборна кампания и поведението му продължавало да бъде такова и в момента. „В края на политическата си кариера той просто разкри истинската си същност със злобните и личностни нападки, които отправя постоянно и вече се пропуква неговият образ на един изстрадал политик и клетник, като отстъпи от публичния си образ и се видя, че той е един политически реваншист и нищо повече. Истинският участник на този балотаж беше Дани Каназирева и това трябва да е ясно за всички“, категоричен беше Евелин Парасков.

1 2 3

Подобни статии

Top