„Съюз за Пловдив“: Време е за публична ревизия на мистерията с пловдивските павета

Съветниците от „Съюз за Пловдив“ предлагат на кмета да разкрие къде е ценният сиенит, свален  безотчетно от десетки улици и булеварди

Председателят на общинските съветници от „Съюз за Пловдив“ Евелин Парасков  предлага на кмета Здравко Димитров да  развенчае мистерията около  паветата, свалени от десетки пловдивски улици и булеварди. В официалното си питане Парасков иска новото ръководство на града да направи пълна ревизия, за да се отговори най-после  на следните въпроси, които от доста време вълнуват гражданите:

Кои улици с паважна настилка са асфалтирани през последните четири години?  Къде и как  се съхранява сиенитът? Какви са наличните количества? Дали са извършвани продажби и за какви цели е използван материалът? Коя общинска служба извършва контрол?

През последните 10 – 15 години в Пловдив  бяха демонтирани милиони павета, но в нито един кметски мандат не е направен публичен отчет как  се стопанисва този здрав, екологично чист  и ценен материал. Ние неведнъж сме внасяли питания  до бившето управление, но така и не получихме отговор. Това навежда на съмнения, че сиенитът от пловдивските улици и булеварди се е използвал неправомерно и безконтролно“, счита шефът на групата.

Съветникът напомня, че много малко са случаите , когато павета са били предоставени с решение на Общинския съвет,  с точното описание  за количеството и стойността  на материала,  с ясен мотив за каква цел ще послужат.  Едно от такива решения беше взето на последната сесия, когато по предложение на администрацията, павета бяха дадени  на спортен  клуб за  благоустрояване на прилежащото пространство.

Съветниците от „Съюз за Пловдив“ предлагат на кмета да разкрие къде е ценният сиенит, свален  безотчетно от десетки улици и булеварди

Използвам този повод, за да повдигна отново въпроса за изключително ценния  пловдивски актив – паветата. Темата е особено важна, защото предстои да бъде премахната  каменната настилка на ул.„Лев Толстой“, ул.„Дрин“, ул.„ Даме Груев“, за която ние толкова настоявахме да бъде ремонтирана„, подчертава Парасков.

1 2

Подобни статии

Top