Съюз за Пловдив завежда дело за ремонтите по „Региони в растеж“? (ВИДЕО)

Съветниците от „Съюз за Пловдив“ настояват за ревизия и одити по още два ключови проекта

„Съюз за Пловдив“ възнамерява да заведе дело за ремонтите по ОП „Региони в растеж“ от миналия мандат. Това съобщи днес общинският съветник Евелин Парасков. Засега все още не е уточнено кой ще бъде ответникът, в кой съд и по реда на кой закон ще бъде внесен съдебния иск, като тепърва вървят консултации с юристи.

Според Парасков това е една от най-големите инвестиции в пътната инфраструктура. Над 20 млн. лв. струват ремонтите по ОПРР в карето между булевардите „Княгиня Мария Луиза“ и „Марица-юг“.

„В миналия мандат от Съюз за Пловдив настоявахме да получим от предишните управници да ни бъде даден отговор за изразходваните милиони. По наша инициатива беше насрочена извънредна сесия, на която да се даде отговор защо се пилеят средства за некачествени ремонти„, посочи общинският съветник Веселин Козарев.

Той посочи, че политическата формация ще настоява за ревизия на проекта, защото са похарчени много пари, без да има очакван от хората ефект.

По думите му става дума за обърнати наклони на улици, заради което при всеки дъжд те потъват под вода, асфалтиране без ремонт на ВиК-съоръженията, подмяна на съвсем нови тротоарни настилки и др. Съветниците от „Съюз за Пловдив“ ще искат пълна ревизия на проекта, която да изясни включително и това, дали вложените материали съответстват на тези, които първоначално са заложени.

1 2 3

Подобни статии

Top