Съюзът на ветераните отличи кмета Здравко Димитров с награден знак за признателност

Съюзът на ветераните от войните на България отличи кмета Здравко Димитров

с награден знак за признателност. Той се връчва на граждани с принос към Съюза и за подпомагане на ветераните от войните.

Отличието прие зам.-кметът по обществен ред Йордан Ставрев по време на областна отчетно-изборната конференция на Съюза.

 „Вие сте активни участници в честването на бележити дати от военната ни история, националния празник на Република България – 3 март и официалните празници, полагате грижи за паметниците и паметните плочи на загиналите за свободата на Отечеството“, приветства ветераните зам.-кметът и им пожела крепко здраве и висок дух.

Специален гост на събитието бе О.Р. капитан Марин Узунов, който утре ще отпразнува своя 100-годишен юбилей. От името на кмета Здравко Димитров, Йордан Ставрев предаде специални благопожелания и поздравителен адрес.

„Пожелавам ви да съхраните бодростта на духа си и да предавате натрупаната мъдрост на поколенията след Вас. Бъдете за пример как се живее, прощава, обича и побеждава“, се казва в поздравлението.

От своя страна капитан Узунов сподели, че тайната на дълголетието е човек да не се ядосва за нищо, а да е винаги засмян. Той пожела на всички здраве и спокоен живот.

Участие в конференцията взеха още областният управител на Пловдив Йордан Иванов, председателят на областния управителен съвет на Съюза на ветераните от войните на България О.З. майор инженер Атанас Хаджиев, началникът на Регионално управление по образование – Пловдив Антоанета Пакова, зам.-командирът на Съвместното командване на специалните операции Йордан Йорданов.

 

Подобни статии

Top