Създадоха първият голф клуб в Пловдив

В момента 16 деца са членове на клуба

Първият в Пловдив голф клуб в Пловдив вече е официално вписан в Търговския Регистър. По този повод членовете на новата организация ще дадат официална пресконференция днес.

Вписването е станало на 10.11.2018 г. , а ден по-късно клубът е приет за член на Българската Голф Асоциация на редовното й общо събрание.

През последните 10 години немалък брой пловдивчани започнаха да практикуват този древен спорт и неусетно в града се формира голф-общност от 30 души. Основната цел на клуба е популяризиране на спорта в град Пловдив и региона, привличане на деца и подрастващи към този, спорт който развива редица полезни качества. В момента 16 деца са членове на клуба.

Плановете на клуба в близко бъдеще включват участие на между-клубните първенства на БГА,изграждане на собствено тренировъчно игрище и  създаване на тренировъчни групи от деца и възрастни за начинаещи и напреднали.

Нашата надежда е това да се осъществи с помощта и на цялата пловдивска общественост, както и на местната власт, споделят членовете на голф клуба. В Пловдив вече е инсталиран първия  голф-симулатор.

Голфът е млад спорт за България. Към днешна дата официално регистрираните играчи-любители са малко над 640 души. Първото игрище в страната е открито през 2000 г. в Ихтиман. В момента има седем действащи игрища с по 18 дупки, което е пълния брой дупки за игрище.

За сравнение в Румъния, Сърбия и Македония няма нито едно цяло голф игрище, а в Гърция са пет. Спортът развива редица ценни физически, умствени и психически качества. Подходящ е за всички възрасти и може да се играе цял живот.
 

Подобни статии

Top