Сблъсъци в Австралия заради Новак Джокович, има арестувани (ВИДЕО)

Стаята на световния №1 пълна с хлебарки и други буболечки, майка му проплака от условията като в затворническа килия

Новак Джокович преживява най-тежките си моменти на австралийска земя. Часове наред той стоя на летището, а сега е в хотел за емигранти. Сърбинът ще остане в стaята си до понеделник, за когато е насрочен процесът срещу него. Това е крайното решение на австралийските власти.

Сръбските журналисти обясняват, че в стаите на хотела е пълно с буболечки, с които Джокович ще трябва да се справи през следващите дни.

От сутринта пред хотела има сръбски фенове, които отидоха, за да подкрепят Джокович. Има много правозащитници, които са от другата страна на хотела и ежедневно протестират срещу десетките търсещи убежище, които са затворени в хотела.

Пред хотела вече е възникнал конфликт между демонстрантите и полицията. Органите на реда арестуваха двама души. Джокович не може да напусне хотела. Може да излезе само, ако реши да си тръгне от Австралия, като е заплашен от 3-годишна забрана да посещава континента.

„Държат го като затворник, условията са ужасни. В хотела, ако това може да се нарече хотел, има хлебарки, храната е ужасна“. Това заяви майката на Новак Джокович Дияна относно центъра за настаняване на бежанци в Мелбърн.

„Говорих с него преди няколко часа, той е добре, разговаряхме за няколко минути. Опитваше се да заспи, но не можеше. Можете да си представите как се чувствам като майка, чувствам се ужасно през последните 24 часа. Държат го като затворник не е честно, не е човешко. Надявам се той да остане силен, ние също се опитваме да му дадем сили. Надявам се да спечели“, сподели Дияна пред медии и фенове на Джокович в Белград.

Бащата на тенисиста Сърджан определи действията на Австралия като „политически“. „Новак е Сърбия и Сърбия е Новак. Това няма нищо общо със спорта, това е политическа атака. Няколкостотин милиона души от Запада не могат да понесат, че Новак е най-добрият спортист в света. Като унижават Новак, те унижават Сърбия и сръбския народ“, каза Сърджан, който сравни сина си с Исус Христос и Спартак.

Подобни статии

Top