Счетоводителка изгоря! Отива за 3 години в затвора за неплатени данъци

Финансистката използвала документи-менте

3 години затвор при първоначален строг режим постанови Пловдивският окръжен съд за счетоводителка-тарикат. Финансистката не внесла ДДС-то и корпоративния данък на фирма за 3 години на обща стойност 210 864,27 лв.

Съдът призна за виновна А.П. за това, че в периода януари 2008 г. – 30.03.2011 г. в  Пловдив, при условията на продължавано престъпление, е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения за „Вергов“ ЕООД  в особено големи размери.  – 210 864,27 лв., представляващи дължими ДДС и корпоративен данък.

При водене на счетоводството и при упражняване на стопанска дейност счетоводителката съставила и използвала фалшиви отчетни регистри-дневници за покупките на „Вергов“ ЕООД, в които е отразила данъчни фактури по доставки с право на пълен данъчен кредит, без на практика да има доставка. Освен това тя приспаднала неследващ се данъчен кредит.

В съдебната зала жената призна вината си и бе осъдена по съкратената процедура, като първоначално наложеното й наказание бе намалено с една трета.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Подобни статии

Top