Счетоводна къща спъва документите на шивачките от Раковски (СНИМКИ И ВИДЕО)

Мая Манолова дойде отново на среща с работниците

Счетоводна къща спъва документите за съкращаване от работа на шивачките от Раковски. Това стана ясно днес на среща с омбудсмана Мая Манолова, която се проведе в Териториалното поделение на НОИ под тепетата.

Счетоводителите не си били получили парите от фирмата „Тренд фешън текстил“ ЕООД и отказвали да работят по казуса с 200-та работници, които останаха без работа, но нито са съкратени, нито са получили заплатите си, а в момента са в принудителен престой.

Мая Манолова на среща с 200 шивачки без заплати край Раковски

Хората не са получили заплатите си за март и до 10 април, не са и съкратени от фирмата, като така не разполагат с документите си, за да се регистрират в Бюрото по труда и да получават обезщетение за безработица, обясни пред DCNEWS една от шивачките:

Днес освен Мария, в НОИ дойдоха близо 200 работници. Докато чакаха Манолова, някои от тях получиха т.нар. ПИК-кодове, за да имат достъп до системата на института и да проверяват движението на социалното си осигуряване. Задвижени са и някои от болничните, съобщи Розалия Джинева – шеф на ТП на НОИ в Пловдив.

НОИ започна обработка на документите на работниците

1 2 3

Подобни статии

Top