Сдружение ПФК Ботев: Ние си имаме своя дом!

Стадион „Пловдив“ не е алтернатива на стадион „Христо Ботев“, „жълто-черните“ фенове против отборът им да домакинства заедно с този на Локомотив

Сдружение ПФК Ботев излезе с отворено писмо до обществеността на град Пловдив. В него феновете на Ботев изразиха подкрепата си към решението на общинските и държавни институции за инвестиции в спортната инфраструктура на града. Те настояват за довършването на стадион „Христо Ботев“, който е домът на най-стария в България футболен клуб.

„Уважаеми съграждани,

Искаме да изразим, не за първи път, подкрепата си към решението на държавните и местните институции за инвестиции в общинска спортна инфраструктура.

При невъзможност на спортните клубове да осигурят средства за такава инфраструктура, намираме за напълно нормално това да се направи с публични средства, тъй като ползването ѝ ще бъде в полза на данъкоплатците.

В последните години в много градове на България се изградиха подобни спортни съоръжения. От страна на Футболнен клуб Ботев Пловдив, в лицето на неговите собственици (г-н Георги Самуилов и Сдружение ПФК Ботев), ясно са изразени одобрение и подкрепа за тази идея.

Бихме искали да се обърнем и към ръководството на ПФК Локомотив Пловдив АД, с призив ясно да изразят отношението си към:

  • плановете, с публични средства, да се дострои стадион Христо Ботев (с вече вложени от клуба над 10 млн лева);
  • да се изгради спортна база на ПФК Локомотив;
  • да се извършват текущите ремонти и подобрения в спортните бази въобще (зала Колодрума, ремонт на стадион Локомотив през 2019 и т.н.).

За да се спрат 30 годишните спекулации за стадион Пловдив – искаме ясно да заявим, че публиката на Ботев Пловдив си има собствен дом, той се казва стадион Христо Ботев!

Стадион Пловдив не е алтернатива на стадион Христо Ботев и това мнение се споделя от цялата жълто-черна общност.

Нямаме никакво намерение да приемем отборът ни да домакинства на общ стадион с друг футболен клуб.

СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ“

Подобни статии

Top