Сдружението и Георги Самуилов изкупуват акциите на ТЦ ИМЕ АД

На път е да бъде разрешен един голям проблем за управлението на ПФК Ботев Пловдив АД, дружеството пуска акциите си в продажба

Технологичен Център – Институт по Микро Електроника (ТЦ ИМЕ), който държи блокиращата квота от 39% от акциите на ПФК Ботев Пловдив, подготвя тяхната продажба. Така на път е да се разреши един огромен проблем пред вземането на важни решения от управата на клуба, след като до момента ТЦ ИМЕ не пращаше никакъв свой представител на много от Общите събрания.

Ето съобщението на Сдружение ПФК Ботев, което държи 1% от акциите:

„Уважаеми Ботевисти,

След добрата новина за осигурените средства за инвестиции в пловдивската спортна инфраструктура, искаме да ви уведомим, че още един дългогодишен проблем за Ботев може да бъде разрешен. След проведена среща на ръководството на Сдружение ПФК Ботев със синдика на ТЦ ИМЕ АД, стана ясно, че се подготвя процедура за продажбата на 39% от акциите на ПФК Ботев АД, собственост в момента на ТЦ ИМЕ АД.

Към настоящия момент в клуба трябва да се изготвят документите, нужни за оценката на тези акции.

Според Устава на нашия клуб, акциите ще бъдат предложени за закупуване на сегашните акционери. Това са Сдружение ПФК Ботев и Еф Ес мениджмънт ЕООД, собственост на г-н Георги Самуилов.

Единодушно е мнението в жълто-черната общност, че тази част от капитала на дружеството трябва да се придобие от Сдружение ПФК Ботев.

Сдружението като обществена институция, съхраняваща ботевизма, започва действия за закупуването на тези акции и ще направим всичко, което е по силите ни, това да се случи възможно най-скоро.

УС на Сдружение ПФК Ботев“

Подобни статии

Top