Седем арестувани по време на протестите снощи в столицата

Не е имало индикации за провокации по време на протестите

Седем са арестуваните при протестите в София в петък. Един от тях е бил с нож, а друг е бил спипан с наркотици. Трима са задържани за счупено стъкло на автомобил. Това съобщи началникът  на отдел “Охранителна полиция“ комисар Радослав Стойнев на нарочен брифинг.

Две лица, проявили агресия, са били проверени и се е установило, че са без лични документи, добави още той.

Като цяло обстановката беше нормална по време на трите протестни инициативи, проведени вчера, каза още комисар Стойнев.  Снощи нямаше забелязани формирани групи и индикации за провокации, съобщи комисар Радослав Стойнев, началник отдел „Охранителна полиция“ в СДВР.

Той благодари за отношението и отговорното гражданско поведение на участващите в протестите, както и за съдействието на полицейските органи за опазване на обществения ред. Има повече комуникация с полицейските органи, както и с формални и неформални лидери на протестните действия, което също е  причина за нормализиране на обстановката, подчерта Стойнев.

В отговор на въпрос на журналисти той припомни, че е разпоредена дисциплинарна проверка във връзка с разпространени клипове с употреба на сила от полицейски служители. Установените от проверяващата комисия полицейски служители няма да изпълняват задължения по обезпечаване на обществения ред. След приключване на проверката, резултатите ще бъдат оповестени, а събраните материали – докладвани в прокуратурата по компетентност.

Снимка: МВР

Подобни статии

Top