Седем депутати ще напуснат Слави, организирал ги Радостин Василев - DC news

Седем депутати ще напуснат Слави, организирал ги Радостин Василев

Лидерът на ИТН Слави Трифонов също е привикал депутатите си за тази вечер

Седем депутати ще напуснат групата на „Има такъв народ“ (ИТН) в парламента, съобщи „24 часа“.

Те ще излязат от групата, въпреки че още нямат твърда уговорка с „Продължаваме промяната“, а тепърва ще очакват оферти за партньорство. Още тази седмица може да се наложи привличането на новите независими депутати към ключово гласуване.

Седмината се организират от подалия оставка спортен министър на ИТН Радостин Василев, който бил против спуснатото от партийния лидер напускане на правителството.

В групата нови независими депутати първоначално влизаха осем души – досегашната организационна секретарка на ИТН Виктория Василева, Николай Радулов, Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Ивайло Христов, Деян Петков, Христинка Иванова, Георги Георгиев.

В хода на разговорите на групата около Радостин Василев обаче Виктория Василева се е отказала и е предпочела да остане при Слави Трифонов поне засега. Финалната бройка на отцепниците трябва да стане ясна около 19 часа тази вечер.

Лидерът на ИТН Слави Трифонов също е привикал депутатите си за тази вечер.

„Нямаме представа дали информацията, изнесена в “24 часа”, че депутати от “Има такъв народ” ще напуснат групата, е вярна. Не знаем дали е така. Следващите дни и часове най-вероятно ще го покажат. Досега депутатите са били лоялни към ръководството на партията и най-вече към своите избиратели. Всички видяхме, че министър-председателят се обърна към групата на “Има такъв народ”. Всъщност, той публично демонстрира опит да си пазарува депутати. Има само два начина – с пари или с постове. И дали това е така, ще разберем съвсем скоро“. Това се казва в изявление на ИТН, което бе изпратено до медиите.

Междувременно коментар в подобен стил публикува и самият Слави Трифонов в профила си във Фейсбук:

Подобни статии

Top