Седем „канарчета“ играха за България U17 при победата над Молдова с 2:0

Венцислав Богданов вкара едно от попаденията за тима, воден от селекционера Марчо Дафчев

България се наложи с 2:0 над Молдова в контролна среща при юношите до 17 години. Двубоят се игра на централния терен на базата в „Бояна“.

„Трикольорите“ изиграха силен мач, в който доминираха над своя съперник и заслужено се поздравиха с крайния успех. Попаденията за „лъвовете“ вкараха Християн Петров през първата част и юношата на Ботев Венцислав Богданов, който се разписа след почивката.

Общо седем „канарчета“ взеха участие в спаринга, като единствено Милко Баданов не записа минути, но стражът на ботевистите пази цял мач в първата контрола, спечелена с 3:1. Като титуляри от „жълто-черните“ юноши стартираха Станислав Работов, Станислав Шопов и Георги Трифонов, като Шопов бе с капитанската лента.

Слави Шопов бе заменен на почивката от Иво Казаков, а до 60-ата минута терена напуснаха и Трифонов и Работов. В последните 30 минути в игра се появиха Венцислав Богданов, Мартин Русев и Стефан Попов.

Това бе последната контрола на България преди стартиращите в края на месеца европейски квалификации. В тях момчетата на Марчо Дафчев ще премерят сили със Словения, Австрия и Малта.

Подобни статии

Top